Ma gyönyörű idő van!!!
Lúdláb torta

Hozzávalók
A tésztához: 6 tojás, 4 púpozott evőkanál liszt, 2 evőkanál kakaó, 6 púpozott evőkanál kristálycukor, fél csomag sütőpor
A krémhez: 20 dkg vaj, 25 dkg porcukor, hat evőkanál liszt, 2 dl tej, 2 evőkanál kakaó, és egy csomag vaníliacukor Csokimázhoz: 10 dkg csokoládé, 5 dkg vaj

Elkészítés:
A hat tojást szétválasztjuk, az egyik tálba a sárgáját tesszük, a másikba, egy nagyobb tálba pedig a fehérjét. A négy evőkanál lisztet, két evőkanál kakaót egy mélytányérba kimérjük, a sütőport beletesszük. A sütőformát jól kizsírozzuk, és kilisztezzük. A sütőformánk lehet egy közepes tepsi. Bekapcsoljuk a sütőt, hogy mire készen van a massza, jól felmelegedjen. A hat evőkanál cukrot beletesszük a tojás sárgájába, és kikeverjük. Habverővel felverjük a tojás fehérjét, ez akkor az igazi, ha megdöntve a tálat, nem folyik ki a fehérje. Ezzel óvatosan próbálkozzunk, nehogy a földön landoljon az egész.
Ezután beletesszük a felkevert sárgáját, a kakaós lisztet, és óvatosan homogén állapotra keverjük. Nagyon fontos, hogy nem szabad törni a habot, inkább csak kanállal átforgatni. A kanalat nem szabad hozzáütni a tálhoz, mert a habot a rázkódás tönkreteszi. Ha készen van, az egészet beleöntjük a sütőformába és betesszük a felforrósított sütőbe, majd készre sütjük. Az így elkészített kakaós piskótát az alábbi krémmel kenjük meg.
20 dkg vajat 25 dkg porcukorral habosra keverünk. Hat evőkanál lisztet 1/2 dl tejjel elkeverünk, majd 1 1/2 dl tejjel feleresztjük, 2 kanál kakaó és egy csomag vaníliacukor is jön bele. Ha kihűlt, a vajjal jól eldolgozzuk, és vastagon a piskótára kenjük. Azután 10 dkg csokoládét 5 dkg vajjal felmelegítünk, és óvatosan a piskótára kenjük, majd késsel elsimítjuk.